Verificari pram Ploiesti si masuratori prize de pamant

90 / 100

Verificari pram Ploiesti – masuratori prize de pamant

Buletin PRAM Ploiesti

Electricapram realizeaza verificari pram atat in instalatiile de impamantare, cat si in instalatiile electrice, dar si identificari d defecte in instalatii electrice si remedierea acestora. Verificari pram Ploiesti CONTACT VERIFICARI PRAM PLOIESTI

Va intrebati ce inseamna verificarea pram si de ce este necesara?

VERIFICARI PRAM PLOIESTI, PRAHOVA, MIZIL, CAMPINA

Ce inseamna verificare PRAM?

Verificarile pram reprezinta un set de verificari, reglementate prin lege, pentru a certifica functionarea instalatiilor electrice in parametrii normali de functionare. Fiecare instalatie electrica sau de impamantare, dupa o anumita perioada, perioada reglementata prin lege, trebuie efectuata, in felul acesta putandu-se identifica eventualele defecte din instalatie sau deteriorarea in timp a anumitor elemente.

Obligativitatea verificarilor!

Verificarea  instalatiilor de impamantare (prize de pamant) sau a instalatiilor electrice, este reglementata prin lege si trebuie planificata si efectuata odata la sase luni sau anual, in fontie de domeniul de activitate. Legisllatia din Romania, impune obligativitatea fiecarei societati de a efectua aceste verificari. Verificari pram Ploiesti!

 • instalatii electrice Prahova
 • verificari prize de pamant Ploiesti Prahova
 • masuratori pram Ploiesti

Cine are dreptul sa efectueze verificari ?

Aceste verificari, precum si orice interventie in instalatiile electrice, trebuie facuta doar cu personal calificat si autorizat ANRE. Verificarile pram se efectueaza in conformitate cu legislatia in vigoare, normativ I7/2011. 

Verificari pram Ploiesti!

Buletinul / Avizul PRAM!

Buletin / Aviz  – Prahova, Ploiesti, Campina, Sinaia, Predeal, Comarnic, Mizil

Avizul reprezinta rezultatul tuturor verificarilor si masuratorilor efectuate. 

Ce cuprinde Avizul?

1- Datele de identificare executant

2- Date de identificare Beneficiar

3- Date de identificare locatie

4- Valori rezultate in urma verifiicarilor efectuate

5- Concluzii rezultate in urma verificarilor efectuate

– Verificari pram Ploiesti!

Obligativitatea verificarilor si masuratorilor pram!

Nu neglijati verificarile periodice, aceste sunt obligatorii prin lege si fac obiectul organelor de control. O instalatie care nu functioneaza corect din punct de vedere tehnic si SSM, pdevine o instalatie periculoasa, care poate genera pericol de incendiu, electricutare si implicit pierderi de vieti omenesti. Pentru orice fel de informatii, suntem la dispozitia dumneavoastra!

Electrician instalatii electrice interioare

Serviciile noastre

Consultanta

Oferim consultanta de specialitate, in domeniul instalatiilor electrice, pentru implementarea de noi proiecte sau pentru extinderi de instalatii electrice.

Verificari PRAM Ploiesti

Efectuam servicii complete de verificari, in instalatiile electrie si instalatiile de impamantare (prize de pamant), cu echipamente profesionale.

Instalatii electrice

Realizam instalatii electrice la cheie, cu personal calificat si autorizat, de la faza de proiectare si pana la implementare si PIF ( punere in functiune)

Ai nevoie de aviz ?

Nimic mai simplu, ne puteti contacta la oricare din numerele de telefon sau adrese de mail, din sectiunea Contact, iar un coleg de-al nostru va va prelua solicitarea si in cel mai scurt timp, se face si programarea. Serviciile noastre se pot achizitina pe baza de comanda ferma sau telefonica.

Electricapram Masuratori si verificari pram

Verificari pram Ploiesti – Legislatie!

 Ordin nr. 108 din 1 August 2001/ Ministerul de Interne/ pentru aprobarea DGPSI 004
Dispozitii generale privind reducerea riscurilor de incendiu generate de incarcari electrostatice:
     Art. 94. Masurarea rezistentei de dispersie pentru instalatia de legare la pamant se face:
a) in instalatii subterane si in instalatii locale de legare la pamant,cel putin de doua ori pe an;
b) la retelele generale de legare la pamant, cel putin o data pe an 

Verificarea Periodica a Instalatiilor Electrice trebuie executata deoarece prin aceasta putem evita situatii neplacute cum ar fi de exemplu: incendii, electrocutari, deconectari in alimentarea cu energie.

Verificarile periodice pot constitui obiective de control ale institutiilor abilitate ale statului in cadrul firmei d-voastra, cum ar fi :Inspectoratul Teritorial de Munca,Protectia Consumatorului si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Verificari pram Ploiesti Prahova! 

Verificarea periodica a instalatiilor electrice este necesara, deoarece toate instalatiile se deterioreaza din cauza unui numar de factori cum ar fi incarcare excesiva a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziune , imbatrinirea izolatiilor. 
In consecinta legislatia prevede ca instalatiile electrice trebuie sa fie mentinute intr-o stare corespunzatoare de siguranta, iar pentru aceasta ele trebuie sa fie inspectate si testate periodic. 

Aceste verificari cuprind o serie de masuratori cum sunt: rezistenta de izolatie, impedanta de bucla, curentul de scurt circuit, rezistenta de dispersie a prizelor de pamant, continuitatea centurii de impamantare, verificarea aparatelor de protectie inclusiv a disjunctoarelor diferentiale.

In urma verificarii PRAM se intocmeste un Raport de verificare/ incercare care cuprinde:

• Conditiile de masurare;
• Tipul aparatului;
• Executantul si locul masurarii.

In cazul in care valorile masurate nu corespund normelor, instalatia prezinta pericol de electrocutare, iar paratrasnetul nu mai prezinta siguranta impotriva incendierii in caz de trasnet. Pentru evitarea acestor evenimente nedorite, putem remedia rapid problemele si executam reverificare pentru

Executia lucrarilor se efectueaza in baza unui contract de prestari servicii.

Verificari PRAM Ploiesti, Prahova, Sinaia, Mizil, 

Verificarea continuitatii nulului de protectie!

Verificarea continuitatii nulului de la tablouri electrice la utilaje si prize

Verificarea prizei de pamant in instalatii electrice de joasa tensiune, cu emiterea de buletine recunoscute de Protectia Muncii, Protectia Consumatorilor si de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

In consecinta legislatia prevede ca instalatiile electrice trebuie sa fie mentinute intr-o stare corespunzatoare de siguranta, iar pentru aceasta ele trebuie sa fie inspectate si testate periodic. In urma analizarii acestor masuratori se emit rapoarte de incercari pentru instalatia verificata.

Baza legala: Verificarea si masurarea vor fi executate in conformitate cu legislatia in vigoare privind normele de sanatate si securitate in munca in instalatiile electrice:

 • PE 116,
 • PT-16
 • Legea 318/2003,
 • Legea 319/2006,
 • DGPSI 004,
 • HG 1146/06 Anexa1 pct 3.3.2.3
 • Normativ I7-2011

Conform L319/2006 cap IX art 39 alin 9 pct f si g, prin lipsa buletinului PRAM riscati o amenda cuprinsa intr 5.000 si 10.000 lei

f) prevenirea accidentelor prin electrocutare la executarea, exploatarea, intretinerea

si repararea instalatiilor si a echipamentelor electrice, precum si pentru prevenirea efectelor electricitatii statice si ale descarcarilor atmosferice;

g) asigurarea si folosirea instalatiilor electrice de constructie adecvate la locurile de munca unde exista pericole de incendiu sau de explozie;

Pentru prevenirea incendiilor, a electrocutarilor si a defectarii aparaturii electrice sau electronice:

 • periodicitatea masuratorilor si a verificarilor instalatiilor electrice (PRAM) este o data la 6 luni si este indicat sa se faca o data pe timp umed si o data pe timp uscat;
 • masuratorile si verificarile instalatiilor electrice se efectueaza conform STAS 12604/4 si STAS 12604/5.
 • Verificari pram Ploiesti

Despre verificarile pram!

Verificarea reprezinta masurarea rezistentei de dispersie a instalatiei de impamantare si a paratrasnetului cu aparat special pentru acest scop. Aparatul trebuie sa fie verificat periodic de metrologie autorizata. Periodicitatea verificarii este prevazuta de legislatie (o data pe timp uscat si o data pe timp umed).

Verificarea Periodica a Instalatiilor Electrice trebuie executata la intervalele de timp prevazute in normativele tehnice ce reglementeaza domeniul instalatiilor electrice executate in cladiri, iar prin aceasta putem evita situatii periculoase.

Verificarea periodica a instalatiilor electrice este necesara, deoarece toate instalatiile se deterioreaza din cauza unui numar de factori cum ar fi:

 • incarcare excesiva a circuitelor,
 • uzura echipamentelor,
 • coroziune,
 • imbatranirea izolatiilor (izolatia cablurilor),
 • contacte imperfecte,
 • sau dupa caz improvizatii.

In urma verificarii se intocmeste un buletin de verificare PRAM care cuprinde:

 • conditiile de masurare,
 • tipul aparatului folosit la masuratoare si clasa de precizie,
 • numele executantul si locul masurarii (acestea fiind necesare la controalele efectuate de Protectia Muncii, Protectia Consumatorului si Pompierii),
 • copie dupa certificatul metrologic al aparatului folosit la masurare,
 • copie dupa autorizatia ANRE care da dreptul emitentului sa emita buletin de incercare.

In cazul in care valorile masurate nu corespund normelor, instalatia prezinta pericol de electrocutare iar paratrasnetul nu mai prezinta siguranta impotriva incendierii in caz de trasnet, iar firma noastra va emite un raport cu masuri. Pentru evitarea evenimente nedorite putem remedia problemele contracost si executam reverificare . In consecinta legislatia prevede ca instalatiile electrice trebuie sa fie mentinute intr-o stare corespunzatoare de siguranta, iar pentru aceasta ele trebuie sa fie inspectate si testate periodic.

Verificarile  cuprind o serie de masuratori pentru: rezistenta de izolatie, impedanta de bucla, rezistenta de dispersie a prizelor de pamant, continuitatea centurii de impamantare.

In urma analizarii acestor masuratori se emit rapoarte de incercari pentru instalatia verificata, rapoarte care certifica starea instalatiilor si echipamentelor electrice.

Prin verificarea periodica se previne electrocutarea personalului care utilizeaza instalatia electrica si a echipamentului de lucru, precum si incendierea cladirilor si prevenirea distrugerii aparaturii electrice si electronice

Verificari pram Ploiesti Prahova