91 / 100
Electricapram Masuratori si verificari pram

Electrica pram, Electrician autorizat instalatii electrice

Va multumim ca ne-ati vizitat, iar cu aceasta ocazie, suntem bucurosi sa va prezentam in cateva cuvinte, activitatea si experienta noastra, in domeniul instalatiilor electrice interioare sau exterioare. Toate serviciile noastre, sunt autorizat ANRE si sunt realizare de catre personal calificat, electrician autorizat ANRE. Cu p expreianta de cinci ani in realizarea de instalatii electrice interioare, exterioare, dar si verificari pram sau mentenanta electrica. Daca aveti un proiect de realizat, nu ezitati sa ne contactati, vom prelua imediat solicitatea, va punem la dispozitie intreaga logistica necesara pentru realizarea proiectului, de la consultanta, proiectare si pana la implementarea proiectului de instalatii electrice sau verificari pram. Orice instalatie electrica, trebuie realizata doar cu un electrician autorizat ANRE si personal calificat.

Ce este instalatia electrica de utilizare (interioara)?

Instalatia electrica de utilizare este instalatia proprie a fiecarui consumator de energie, existenta intr-un loc de consum. Aceasta este formata dintr- un ansamblu de circuite electrice, aparate de siguranta si protectie si aparate de conectare de mica intensitate si face legatura intre contorul electric si punctele de racordare a corpurilor de iluminat (ex. becuri), precum si la punctele de racordare a aparatelor electrocasnice (prize).

Pe acest traseu, instalatia electrica interioara are in componenta ei: tabloul cu sigurante, coloana electrica ce face legatura intre contor si tabloul cu sigurante, circuitele electrice de lumina si prize, aparatele de conectare si corpurile de iluminat.

Electrician autorizat

Electrica pram – instalatii electrice Ploiesti

Electrician instalatii electrice interioare

Instalatii electrice interioare

Electrica pram este specializata si atestata in proiectarea si executia de instalatii electrice interioare .

automatizari electrice

Realizam sisteme electrice de automatizare pentru constructuu civile si industriale sau pentru diferite echipamante. Ploiesti - Targoviste - Pitesti

Electrician verificari instalatii electrice

Una din cele mai importante activitati, este verificarea periodica a instalatiilor electrice, verificari pram prize de impamantare si instalatii electrice. Bucuresti,Ilfov,Targoviste,Gaesti,Pitesti,Ploiesti

Serviciile noastre

Verificari pram prize de pamant

Proiectare instalatii electrice

- Proiectare instalatii electrice interioare - Proiectare linii electrice subterane - Proiectare sistem paratrasnet - Intocmire documentatii certificat urbanist sau avize - Intocmire documentatii DTAC

Buletin PRAM

Executie instalatii electrice

- Instalatii electrice interioare
- Instalatii electrice exterioare
- Sisteme de paratrasnet
- Prize de impamantare
- Executie mansoane electrice
- Interventii electrice

Buletin PRAM verificari prize de pamant

Mentenanta / revizii electrice

- Mentenanta electrica preventiva
- Revizii periodice electrice
- Verificari pram prize de pamant
- Termografie

Electrician autorizat

Electrician autorizat ANRE, este o calitate ce este dobandita in urma unui examen de autorizare, organizat de Autoritatea Nationala de Reglementare a Energiei Electrice. Conform legislatiei in vigoare, proiectarea, realizarea de instalatii electrice, interventia in instalatiile electrice interioare sau exterioare, ori modificarea, de orice fel a instalatiei, se realizeaza cu personal calificat si autorizat. Este interzisa orice fel de interventie sau executie de instalatii electrice, cu persoane, neautorizate ANRE in Ploiesti,Pitesti,Targoviste,Ilfov,Chitila,Otopeni .

Etapele unui proiect electric ?

Atunci cand aveti un proiect

Ce trebuie sa stiti, atunci cand aveti un proiect electric, indiferent de dimensiunea lui:

 • Prima etapa este de stabilire a obiectivului, ceea ce doreste beneficiarul sa realizeze
 • Intocmirea si semnarea contractului de proiectare / executie
 • In a doua etapa, se realizeaza proiectul tehnic si al caietului de sarcini, de catre un proiectant autorizat ANRE
 • Verificarea proiectului si aprobarea acestuia de catre beneficiar
 • Stabilirea graficului de executie si aprobat de ctare beneficiar
 • Achizitia de materiale
 • Executia proiectului, cu personal calificat si autorizat ANRE
 • Verificarea instalatiei si punerea in functiune
 • Receptia lucrarii
Garantie:
Prin procesul verbal, semnat la finalul lucrarii, se stabileste si perioada de garantie de 36 de luni, de la data receptiei.
Electrician autorizat Ploiesti,Pitesti,Bucuresti,Targoviste,Sinaia,Dambovita,Arges,Prahova,Pucioasa,Brasov,Buzau
Electrica pram
Electrician autorizat Ploiesti, Pitesti, Targoviste, Bucuresti, Ilfov, Chitila,Sinaia, Brasov, Buzau

Legislatie!

Datorita riscului ridicat de electrocutare si incendii, in Romania, legislatia este foarte stricta in ceea ce priveste proiectarea si instalarea acestor instalatii.

Pentru instalatii electrice interioare, avem aprobat normativul I7/2011.

Legea nr. 123/2012 prevede chiar pedeapsa cu inchisoarea.

Art. 92. (1) Deteriorarea, modificarea fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice livrate ori modificarea fara drept a componentelor instalatiilor energetice constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

De asemenea, alineatul 2 al aceluiasi articol de lege arata ca „executarea sau folosirea de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda”.

Potrivit articolului 93 din legea nr. 123/2012, constituie contraventii si urmatoarele fapte:

 1. desfasurarea de catre persoane fizice ori juridice de activitati si/sau prestari de servicii in sectorul energiei electrice fara a detine licenta ori autorizatie de infiintare;
 2. proiectarea, executarea si verificarea instalatiilor electrice fara atestat si/sau autorizatie;
 3. nerespectarea normelor tehnice emise de catre ANRE;
 4. nerespectarea conditiilor de valabilitate asociate licentelor/atestatelor/autorizatiilor emise de catre ANRE.

Ce atestate trebuie sa aiba o firma autorizata pentru a planifica si a instala retele electrice

Inainte de a cauta o firma de instalatii electrice, trebuie sa stii ce tipuri de atestat trebuie sa aiba aceasta pentru a functiona in legalitate. Lista atestatelor este disponibila pe site-ul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Potrivit ANRE, categoriile de instalatii electrice pentru care e nevoie de atestat sunt:

a) instalatiile electrice interioare Ploiesti, Pitesti, Targoviste, Prahova,Dambovita – sunt instalatiile cele mai importante pentru consumatorii casnici, pentru ca acestea sunt exclusiv pe proprietatea si in grija lor. Aici intra toata reteaua electrica, de la punctul de masurare a consumului pana la prize, becuri sau aparatura electrocasnica.
Acest tip de instalatii electrice mai poate fi impartit in retele electrice de interior sau de exterior (efectuate in afara cladirilor), in functie de zona in care sunt amplasate.
In proiectarea retelei electrice pentru locuinta ta, instalatiile electrice de interior sunt cele care te intereseaza in mod exclusiv..

Ploiesti,Pitesti,Prahova,Arges,Bucuresti,Dambovita,Targoviste,Gaesti,Campina,Mizil,Buzau,Ilfov,Chitila,Otopeni

IElectrician autorizat ploiesti Targoviste
Electrician instalatii electrice interioare!

Realizam orice fel de instalatii  interioare, cu un raport execelent calitate pret. Asiguram toata logistica necesara, pentru ca proiectul sa se desfasoare in conditii optime si sa ne incadram in graficul de executie. O instalatie electrica interioara, executata corect, inseamna: siguranta in exploatare si durabilitate mare.

Servicii de calitate, promptitudine si eficienta! 

Proiectele executate de noi, se fac doar cu electricieni autorizati ANRE.. Oferim servicii de proiectare si executie instalatii electrice, in Ploiesti, Pitesti, Targoviste, Pucioasa, Ilfov, Otopeni,Bragadiru,Fieni,Dambovita,Arges,Brasov, Sinaia,Predeal,Campina,Mizil,Urziceni,Slobozia

 • Detinem un sistem integrat de calitate 9001
 • Autorizatie ANRE

Detinem toate dotarile necesare, pentru proiectare si executie instalatii electrice interioare sau exterioare, dar si pentru verificare sau identificare de defecte posibile.

Tipuri de instalații electrice interioare si exterioare executate de firma noastra – Electrician autorizat Ploiesti, Targoviste,Pitesti, Chitila,Moreni, Gaesti, Pucioasa

 1. Instalații electrice de iluminat si prize
 2. Instalații electrice de forță și de comandă pentru actionati electrice.
 3. Automatizări Porți
 4. Tablouri electrice de distribuție.
 5. Instalații electrice de protecție împotriva electrocutării, paratrăsnete și prize de pământ.

În situația în care doriți extinderea sau modernizarea actualei instalații electrice deasemenea vă stăm la dispoziție.

ElectricaPram – Electrician instalatii electrice interioare Ploiesti, Bucuresti, Targoviste

Pentru siguranta dumneavoastra si a familiei dumneavoastra, lucrarile electrice trebuie executate de catre specialisti. In acest sens, echipa Electricapram, va vine in ajutor, oferindu-va o gama generoasa de servicii complete, chiar si in situatii de urgenta.

Electricianul autorizat va spune ca un lucru esential pentru o locuinta, cum este sistemul electric, nu trebuie tratat cu superficialitate, asa ca asigurati-va ca nu faceti compromisuri si ca nu va supuneti unor riscuri inutile. De indata ce observati defectiuni ale instalatiei electrice, chemati un expert pentru a rezolva cat mai repede problema.

De asemenea, daca aveti nevoie de o lucrare noua, de inlocuirea celei din prezent sau, pur si simplu, de mentenanta, puteti apela cu incredere la serviciile oferite de firma noastra.

Electrician autorizat ANRE in Ploiesti, Targoviste, Pitesti, Bucuresti, Ilfov, Chitila, Titu, Pucioasa, Gaesti.

Avantajele de care beneficiati alegand serviciile din oferta noastra:

Pe langa faptul ca echipa ElectricaPram este formata exclusiv din personal calificat si experimentat, veti putea beneficia de multe alte avantaje.

Electrician instalatii electrice interioare Ploiesti, Targoviste, Pitesti, Pucioasa, Gaesti, Moreni.

Tipuri de cabluri electrice

Cuprul este materialul cel mai potrivit atunci cand vine vorba de alegerea cablurilor electrice pentru locuinta ta. Are o rezistivitate redusa si e bun conductor. Si aluminiul este folosit in componenta retelelor electrice – este mai ieftin, dar are doar doua treimi din conductivitatea cuprului si se poate deforma in timp.

Pe langa materialul din care sunt fabricati, conductorii mai pot fi de doua feluri:

 • rigizi sau monofilari – sunt formati dintr-un singur conductor, mai gros;
 • flexibili sau multifilari – sunt formati din mai multe lite (fire) izolate impreuna.

Producatorii de cabluri electrice folosesc un sistem de patru grupe de litere si doua grupe de cifre pentru a marca tipurile de cabluri electrice, in functie de materialul conductor, de domeniul de utilizare si de materialele izolatoare folosite.

Solicita ajutorul unui electrician autorizat pentru lucrari, precum  instalatii electrice interioare, modificari si extinderi ale instalatiei electrice existente in locuinta proprie, ca sa nu ai surprize ulterioare. In acest caz trebui sa ai in vedere urmatoarele lucruri:

Renovarea unei locuinte vechi trebuie facuta abia dupa ce ai solicitat o revizie la instalatia electrica.

Dezafectarea instalatiei vechi se face prin debransarea de la tabloul electric principal.

In momentul demararii lucrarii de modificare a instalatiei electrice existente din locuinta, nu se mai foloseste nicio parte din cablajul electric vechi. Acesta se va extrage cu totul din zid, daca este posibil si se va inlocui cu unul nou, garantat in jur de 50 de ani.

In astfel de situatii un electrician autorizat va folosi cu totul alte materiale si va extinde numarul circuitelor electrice. In cazul blocurilor din beton, cablurile noi nu pot fi introduse prin spatiile ori tuburile de la instalatia veche. Se vor crea alte circuite noi.

Atunci cand instalatia este depasita de timp, este obligatorie recalibrarea instalatiei electrice, conform cu necesitatile si consumul actuale, tinandu-se cont si de cresterile mari de consum.

Daca instalatia electrica a fost realizata pe vremea comunismului, este necesara inlocuirea si modificarea intregii instalatii electrice, deoarece nevoile actuale de consum depasesc cu mult puterea instalata atunci. Avand in vedere ca instalatia functioneaza peste capacitatea sa proiectata, sunt posibile multiple defectiuni si chiar incendii.

 Astfel, trebuie sa luati in considerare, daca sunteti proprietarul unei locuinte mai vechi de 20 de ani, ale carei instalatii au la baza conductori din aluminiu, sa solicitati urgent ajutorului unui electrician autorizat pentru inlocuirea, modificarea ori verificarea instalatiei electrice existente. Recalibrarea instalatiei mai vechi de 30 de ani, adaptata pe consumatorii si cerintele de atunci, este o masura obligatorie. Electrician autorizat in Ploiesti, Pitesti, Targoviste, Chitila, Fieni, Pucioasa, Sinaia, Gaesti, Titu, Moreni, Arges, Prahova

Zone acoperite

Dambovita - Electrician autorizat

 • Targoviste
 • Moreni
 • Pucioasa
 • Fieni
 • Gaesti

Prahova - Electrician autorizat

 • Ploiesti
 • Campina
 • Mizil
 • Comarnic
 • Breaza
 • Sinaia
 • Predeal

Bucuresti - Electrician autorizat

 • Sector 1
 • Sector 2
 • Sector 3
 • Sector 4
 • Sector 5
 • Sector 6

Ilfov - Electrician autorizat

 • Buftea
 • Otopeni
 • Bragadiru
 • Chitila
 • Voluntari

Arges - Electrician autorizat

 • Pitesti
 • Topoloveni

Brasov, Buzau- Electrician autorizat

Si zonele limitrofe