91 / 100

Verificari pram Ploiesti - masuratori prize de pamant

Verificari PRAM Ploiesti Bucuresti Pitesti

Electricapram realizeaza masuratori si  verificari pram atat pentru prize de pamant, cat si pentru instalatiile electrice. Efectuam identificari de defecte in instalatii electrice si remedierea acestora. Masuratori si verificari pram in Ploiesti si localitatile limitrofe. Va punem la dispozitie un set complet pentru verificarea rezistentei de dispersie a prizei de pamant sau a rezistentei de izolatie a cablurilor electrice.

Va intrebati ce inseamna verificarea pram si de ce este necesara?

Masuratori Pram Ploiesti, Prahova, Mizil, Campina

Ce inseamna verificare PRAM?

Verificarile pram reprezinta un set de verificari, reglementate prin lege. Se efectueaza pentru a certifica functionarea instalatiilor electrice in parametrii normali de functionare. Fiecare instalatie electrica sau de impamantare, dupa o anumita perioada, perioada reglementata prin lege, trebuie efectuata.

In felul acesta putandu-se identifica eventualele defecte din instalatie sau deteriorarea in timp a anumitor elemente.

 

Obligativitatea verificarilor!

Verificarea  instalatiilor de impamantare (prize de pamant) sau a instalatiilor electrice! 

 Este reglementata prin lege si trebuie planificata si efectuata odata la sase luni sau anual, in fontie de domeniul de activitate. Legisllatia din Romania, impune obligativitatea fiecarei societati de a efectua aceste verificari. Verificari pram Ploiesti!

Cine are dreptul sa efectueze verificari ?

Aceste verificari, precum si orice interventie in instalatiile electrice, trebuie facuta doar cu personal calificat si autorizat ANRE. Verificarile pram se efectueaza in conformitate cu legislatia in vigoare, normativ I7/2011. 

Verificari pram Ploiesti!

Buletinul / Avizul PRAM!

Buletin / Aviz  – Prahova, Ploiesti, Campina, Sinaia, Predeal, Comarnic, Mizil

Avizul reprezinta rezultatul tuturor verificarilor si masuratorilor efectuate. 

Ce cuprinde Avizul?

1- Datele de identificare executant

2- Date de identificare Beneficiar

3- Date de identificare locatie

4- Valori rezultate in urma verifiicarilor efectuate

5- Concluzii rezultate in urma verificarilor efectuate

– Verificari pram Ploiesti!

Obligativitatea verificarilor si masuratorilor pram!

Nu neglijati verificarile periodice, aceste sunt obligatorii prin lege si fac obiectul organelor de control. O instalatie care nu functioneaza corect din punct de vedere tehnic si SSM, pdevine o instalatie periculoasa, care poate genera pericol de incendiu, electricutare si implicit pierderi de vieti omenesti. Pentru orice fel de informatii, suntem la dispozitia dumneavoastra!

Electrician instalatii electrice interioare

Masuratori pram - Serviciile noastre

Consultanta

Oferim consultanta de specialitate, in domeniul instalatiilor electrice, pentru implementarea de noi proiecte sau pentru extinderi de instalatii electrice.

Masuratori PRAM Ploiesti

Efectuam servicii complete de verificari, in instalatiile electrie si instalatiile de impamantare (prize de pamant), cu echipamente profesionale.

Instalatii electrice

Realizam instalatii electrice la cheie, cu personal calificat si autorizat, de la faza de proiectare si pana la implementare si PIF ( punere in functiune)

Ai nevoie de aviz ?

Nimic mai simplu!
Ne puteti contacta la oricare din numerele de telefon sau adrese de mail, din sectiunea Contact, iar un coleg de-al nostru va va prelua solicitarea si in cel mai scurt timp, se face si programarea. Serviciile noastre se pot achizitina pe baza de comanda ferma sau telefonica.

Electricapram Masuratori si verificari pram

Masuratori si Verificari pram Ploiesti - Legislatie!

 Ordin nr. 108 din 1 August 2001/ Ministerul de Interne/ pentru aprobarea DGPSI 004
Dispozitii generale privind reducerea riscurilor de incendiu generate de incarcari electrostatice:
     Art. 94. Masurarea rezistentei de dispersie pentru instalatia de legare la pamant se face:
a) in instalatii subterane si in instalatii locale de legare la pamant,cel putin de doua ori pe an;
b) la retelele generale de legare la pamant, cel putin o data pe an.

 

 

 

Masuratori si Verificari pram Ploiesti Prahova! 

Verificarea periodica a instalatiilor electrice este necesara, deoarece toate instalatiile se deterioreaza din cauza unui numar de factori cum ar fi incarcare excesiva a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziune , imbatrinirea izolatiilor. 

Aceste verificari cuprind o serie de masuratori cum sunt: rezistenta de izolatie, impedanta de bucla, curentul de scurt circuit, rezistenta de dispersie a prizelor de pamant, continuitatea centurii de impamantare, verificarea aparatelor de protectie inclusiv a disjunctoarelor diferentiale.

In urma verificarii PRAM se intocmeste un Raport de verificare/ incercare care cuprinde:

• Conditiile de masurare;
• Tipul aparatului;
• Executantul si locul masurarii.

Masuratori si Verificari PRAM Ploiesti, Prahova, Sinaia, Mizil, 

Verificarea continuitatii nulului de protectie!

Verificarea continuitatii nulului de la tablouri electrice la utilaje si prize

Verificarea prizei de pamant in instalatii electrice de joasa tensiune, cu emiterea de buletine recunoscute de Protectia Muncii, Protectia Consumatorilor si de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Baza legala: Verificarea si masurarea vor fi executate in conformitate cu legislatia in vigoare privind normele de sanatate si securitate in munca in instalatiile electrice:

 • PE 116,
 • PT-16
 • Legea 318/2003,
 • Legea 319/2006,
 • DGPSI 004,
 • HG 1146/06 Anexa1 pct 3.3.2.3
 • Normativ I7-2011

Conform L319/2006 cap IX art 39 alin 9 pct f si g, prin lipsa buletinului PRAM riscati o amenda cuprinsa intr 5.000 si 10.000 lei

f) prevenirea accidentelor prin electrocutare la executarea, exploatarea, intretinerea

si repararea instalatiilor si a echipamentelor electrice, precum si pentru prevenirea efectelor electricitatii statice si ale descarcarilor atmosferice;

g) asigurarea si folosirea instalatiilor electrice de constructie adecvate la locurile de munca unde exista pericole de incendiu sau de explozie;

Pentru prevenirea incendiilor, a electrocutarilor si a defectarii aparaturii electrice sau electronice:

 • Periodicitatea masuratorilor si a verificarilor instalatiilor electrice (PRAM) este o data la 6 luni si este indicat sa se faca o data pe timp umed si o data pe timp uscat;
 • masuratorile si verificarile instalatiilor electrice se efectueaza conform STAS 12604/4 si STAS 12604/5.
 • Verificari pram Ploiesti

Despre verificarile pram!

Verificarea reprezinta masurarea rezistentei de dispersie a instalatiei de impamantare si a paratrasnetului cu aparat special pentru acest scop. Aparatul trebuie sa fie verificat periodic de metrologie autorizata. Periodicitatea verificarii este prevazuta de legislatie (o data pe timp uscat si o data pe timp umed).

Verificarea periodica a instalatiilor electrice este necesara, deoarece toate instalatiile se deterioreaza din cauza unui numar de factori cum ar fi:

 • incarcare excesiva a circuitelor,
 • uzura echipamentelor,
 • coroziune,
 • imbatranirea izolatiilor (izolatia cablurilor),
 • contacte imperfecte,
 • sau dupa caz improvizatii.

In urma verificarii se intocmeste un buletin de verificare PRAM care cuprinde:

 • conditiile de masurare,
 • tipul aparatului folosit la masuratoare si clasa de precizie,
 • numele executantul si locul masurarii (acestea fiind necesare la controalele efectuate de Protectia Muncii, Protectia Consumatorului si Pompierii),
 • copie dupa certificatul metrologic al aparatului folosit la masurare,
 • copie dupa autorizatia ANRE care da dreptul emitentului sa emita buletin de incercare.

Masuratori pram Ploiesti Prahova

LEGISLATIE INSTALATII ELECTRICE

Datorita riscurilor si a situatiilor neplacute care pot aparea pe parcursul functionarii unei instalatii electrice, legislatia este foarte stricta in ceea ce priveste proiectarea si instalarea echipamantelor electrice. Legea nr. 123/2012 prevede chiar pedeapsa cu inchisoarea.

Art. 92. (1) Deteriorarea, modificarea fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice livrate ori modificarea fara drept a componentelor instalatiilor energetice constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

De asemenea, alineatul 2 al aceluiasi articol de lege arata ca „executarea sau folosirea de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda”.

Potrivit articolului 93 din legea nr. 123/2012, constituie contraventii si urmatoarele fapte:

 1. desfasurarea de catre persoane fizice ori juridice de activitati si/sau prestari de servicii in sectorul energiei electrice fara a detine licenta ori autorizatie de infiintare;
 2. proiectarea, executarea si verificarea instalatiilor electrice fara atestat si/sau autorizatie;
 3. nerespectarea normelor tehnice emise de catre ANRE;
 4. nerespectarea conditiilor de valabilitate asociate licentelor/atestatelor/autorizatiilor emise de catre ANRE.

Ce atestate trebuie sa aiba o firma autorizata pentru a planifica si a instala retele electrice.

 

Electrician autorizat ANRE

Pentru a respecta legea, o societate care isi desfasoara activitatea in domeniul instalatiilor electrice, trebuie sa detina atestat ANRE. Lista societatilor atestate, este disponibila pe site-ul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Potrivit ANRE, categoriile de instalatii electrice pentru care e nevoie de atestat sunt:

a) instalatiile electrice de interior – sunt instalatiile cele mai importante pentru consumatorii casnici, pentru ca acestea sunt exclusiv pe proprietatea si in grija lor. Aici intra toata reteaua electrica, de la punctul de masurare a consumului pana la prize, becuri sau aparatura electrocasnica.
Acest tip de instalatii electrice mai poate fi impartit in retele electrice de interior sau de exterior (efectuate in afara cladirilor), in functie de zona in care sunt amplasate.
In proiectarea retelei electrice pentru locuinta ta, instalatiile electrice de interior sunt cele care te intereseaza in mod exclusiv.

b) instalatiile electrice de joasa tensiune – functioneaza la tensiuni de 0,4 KV (tensiuni de linie) si de 0,23 KV (tensiuni de faza). Aceste instalatii sunt utilizate pentru alimentarea directa cu energie electrica a consumatorilor casnici: case, blocuri sau alte cladiri.
Traseul incepe, de obicei, la un transformator. Alte elemente de pe parcursul instalatiei sunt firidele de distributie si cutiile de distributie, de sectionare sau de protectie. Liniile sunt, de obicei, de lungime scurta (2-3 kilometri) si pot fi aeriene (pe stalpi) sau subterane (ingropate).
Acest tip de instalatii electrice este, de obicei, planificat si construit de compania de distributie a energiei electrice.

c) instalatiile electrice de medie tensiune – functioneaza la tensiuni de 6 KV, 10 KV sau 20 KV. Unul dintre echipamentele extrem de importante ale acestui tip de instalatii electrice este transformatorul, al carui rol este sa transforme curentul electric din tensiune medie in tensiune mica.

d) instalatiile electrice de inalta tensiune – sunt cele care transporta energia electrica de la producator catre consumatori.

Verificari pram Ploiesti!

Program:

Luni - Sambata :8:00-17:00
(Telefon 12/24 H)

Locatie:

Prahova - Ploiesti